Renovarea Blocului Alimentar din cadrul Spitalului Universitar de Urgență a fost finalizată! 1000 de pacienți au zilnic parte de o alimentație echilibrată și sănătoasă!

Fundația Metropolis, prin inițiativa Spitale Publice din Bani Privați, cu sprijinul MaxBet România, a finalizat la începutul lunii august proiectul de renovare și modernizare a Blocului Alimentar din cadrul SUUB.

Spațiul a fost împărțit în 3 zone și s-au făcut următoarele îmbunătățiri:

Zona 1, a bucătăriei deschise, cu o suprafața totală de aproximativ 600mp, a avut parte de o transformare totală. Pereții au fost vopsiți în 2 straturi cu vopsea expodică pe bază de apă, antibacteriană, de la partenerii noștri de la Sika România. La fel și peste 430 de mp de tavan. A fost refăcută în totalitate instalația electrică, și au fost montate lămpi led de iluminat și aparate electrice noi. De asemenea, au fost înlocuite și obiectele sanitare și caloriferele. S-au curățat grilele de ventilație și s-au igienizat ustensilele de inox din bucătărie. Iar pe întreaga suprafață a fost turnată pardoselă poliuretanică.

Zona 2 a blocului alimentar este formată din mai multe spații de depozitare și pregătire alimente, camere frigorifice, vestiare, grupuri sanitare și zona de acces marfă. A fost executată pardoseala poliuretanică pe toată suprafața, iar pe pereți a fost aplicată vopsea antibacteriană în dublu strat. A fost refăcută rețeaua electrică și s-au montat aparate electrice noi. De asemenea, au fost înlocuite toate obiectele sanitare.

Zona 3 sau holul de acces în blocul alimentar, cu o suprafața de aprox 100mp, a fost, de asemenea, refăcut în totalitate. S-a aplicat vopsea lavabilă albă antibacteriană pe pereți și tavan, a fost refăcută pardoseala, iar toate ușile au fost recondiționate și vopsite. De asemenea, s-au înlocuit aparatele electrice nefuncționale.

Au fost recondiționate și montate toate aparatele de gătit, astfel încât pacienții sa aibă din parte de o alimentație sănătoasă și calitativă.

Decizia implicării Fundației Metropolis în acest proiect a venit în urma unui control ANPC, care a impus suspendarea activității din cauza nerespectării standardelor de siguranță în alimentația publică. Astfel că, cei peste 250.000 de pacienți internați anual riscau să nu mai aibă acces la o alimentație de calitate.

Prezent la evenimentul de inaugurare a fost și Horia Constantinescu, președintele ANPC, care a concluzionat că renovarea și modernizarea blocului alimentar din cadrul SUUB respectă normele legislative în vigoare.

”Starea blocului alimentar prezenta, în opinia noastră, un pericol real pentru cei cazați aici. Cei care ajung aici, nu ajung pentru că o duc foarte bine, ci pentru că sunt deja în fața unui pericol de sănătate. (…) Acum, blocul alimentar arată neașteptat de mult mai bine decât față de ceea ce credeam că va ieși la finalul acestei acțiuni. Acum avem o rampă de lansare pentru lucrurile minunate ce vor putea fi gătite, preparate și servite aici”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Proiectului s-a alăturat compania MaxBet România ca principal sponsor, cu o investiție de peste 100.000 de euro.

”Parteneriatul cu MaxBet România, în acest proiect, a demonstrat încă o data puterea societății civile și mediului de business în îmbunătățirea sistemului medical din România. Împreună am reușit să împiedicăm ca unul dintre cele mai mari spitale din Capitală să ajungă în imposibilitatea de a le oferi pacienților o alimentație nutritivă, dar și să motivăm autoritățile statului să investească în reabilitarea blocurilor alimentare funcționale din spitalele din țară. Suntem onorați să avem alături parteneri mari, alături de care să schimbăm condițiile pacienților din spitale, și le mulțumim pentru implicare.”, declară Codin Maticiuc, fondator Spitale Publice din Bani Privați.

Pentru MaxBet România, acest proiect reprezintă o continuare a implicării în dezvoltarea Spitalului Universitar de Urgență București, în cadrul căruia au investit peste 1 milion de euro în ultimii ani.

”Implicarea în proiecte de responsabilitate socială a devenit o parte integrantă a identității noastre. Sustinerea Fundatiei Metropolis in acest proiect a venit natural, dat fiind parteneriatul creat intre MaxBet si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de-a lungul anilor. Renovarea blocului alimentar SUUB, completeaza proiecte dedicate a imbunătăți semnificativ experiența pacienților și va contribui la starea lor de bine pe parcursul procesului de tratament din care amintim : Centru de transplant de celule stem in anul 2015 si constructia primului Heliport in terasa, inaugurat in 2019.

Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările sociale și educationale devin tot mai evidente, am ales să acționăm responsabil și să construm un viitor mai solid pentru noi toți. Fiecare proiect realizat cu Fundatia Metropolis, ne onoreaza, emotioneaza si ofera un nou sens proiectiilor nostre.

Faptele bune fac diferenta! MaxBet va continua să fie un partener activ în comunitate și să sprijine proiectele care îmbunătățesc viața oamenilor aflati in nevoie.”  – Ioana Bazavan, Director General MaxBet România.

Fundația Metropolis contribuie de peste 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea și dotarea cu aparatură medicală a spitalelor publice din bani privați, pe susținerea cauzelor individuale verificate și ajutorarea animalelor fără stăpân din adăposturile partenere.

Înființată în anul 2002, MaxBet România este lider de piață în industria de gambling având peste 1200 de angajați și 126 locații în 15 mari orașe. MaxBet România s-a remarcat la nivel național prin proiecte de responsabilitate socială, care au culminat prin construirea singurului heliport medical din București, o investiție de peste 1 milion de euro. În total, MaxBet a alocat proiectelor CSR peste 4,4 milioane de euro, cu focus pe excelența și inovația în medicina românească, respectiv îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical.

Formular trimis cu succes. Mulțumim!

Verifică pe email dacă totul este în regulă.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.