Totul e bine când se termină cu bine! Karinna Elena a câştigat lupta cu cancerul!

“Aş avea ceva să îi mai spun vieţii:

  • Dacă ai luat pauză în a mă pune la încercare, eu m-aş odihni….Puţin!”

Pentru mama Karinnei Elena, ale cărei cuvinte se regăsesc mai sus, ne dorim din suflet ca viaţa să îi ofere linişte şi odihnă sufletească,  după mai bine de un an şi jumătate de luptă aprigă împotriva unei boli teribile precum cancerul.

În mai 2020, Codin Maticiuc şi Fundaţia Metropolis s-au alăturat cazului Karinnei din dorinţa de a salva viaţa unui înger de copil, care abia venise pe lume şi în care destinul nemilos a lovit cu puterea unui uragan.

La nici 7 luni, Karinna a fost diagnosticată cu neuroblastom, al treilea cel mai des întâlnit tip de cancer la copiii de sub 5 ani. Incidenţa acestei forme de malignitate este de aproximativ 10 cazuri la 1 milion de copii şi este cea mai frecventă tumoră extracraniană solidă la nou-născuţi şi copii mici, însumând 8-10% din totalul cancerelor pediatrice. Din păcate, rata de supravieţuire în România este de doar 22%,  comparativ cu ţările occidentale, unde rata de supravieţuire totală este mai mare de 50%.

Micuţa Karinna a urmat 3 cure de chimioterapie la Institutul Oncologic Fundeni, însă ultima cură nu a mai avut efectul scontat. Deşi cu o stare de sănătate precară cauzată de o infecţie şi temperatură de 40 grade, în contextul pandemic al anului trecut, fetiţei i-a fost refuzată internarea pentru tratament, astfel că părinţii Karinnei au luat decizia de a pleca în Turcia.

Se poate spune că acela a fost momentul în care Karinna a primit o nouă şansă la viaţă, o şansă care avea să coste 70.000 euro, o şansă împărţită în alte 4 şedinţe de chimioterapie, o şansă de care familia Floria avea nevoie cu disperare pentru fetiţa lor.

În urma campaniei de strângere de fonduri inițiată de Fundația Metropolis şi Codin Maticiuc, şi cu ajutorul a mii de oameni care s-au implicat financiar, s-a strâns peste jumătate din suma totală de 70.000 euro de care Karinna avea nevoie pentru continuarea tratamentului în Turcia.

Prin aceste acte de caritate şi rezultatele lor, dorim să schimbăm o mentalitate, să urlăm cât ne ţin plămânii şi să demonstrăm că banii aduc, şi sănătate, şi fericire, şi împlinire sufletească, pentru că astăzi Karinna este în REMISIE TOTALĂ.

Prin bunăvoinţa şi solidaritatea celor care au răspuns rugăminţilor lui Codin, Fundaţiei Metropolis, familiei Florea şi altor fundaţii implicate, un copil care în România ar fi avut şanse minime de supravieţuire, şi-a primit viaţa înapoi. Karinna se bucura în fiecare zi de iubirea şi căldura familiei ei, merge, râde, desenează şi se joacă cu sora ei mai mare datorită unor oameni cu suflet mare, cărora le dorim că bunătatea pe care au oferit-o să li se întoarcă înzecit.

În domeniul filantropiei fiecare caz are o semnificaţie deosebită şi fiecare ne afectează în mod diferit, iar pe cât de benefică este caritatea, pe atât de dură este realitatea din jurul ei. Supravieţuim şi privim cu încredere şi speranţă spre viitor tocmai în aceste momente, când reuşim împreună să avem un aport considerabil într-un caz de succes şi avem posibilitatea să spunem că mesajul nostru a rezonat cu cei care au făcut ca minunile să se întâmple.

Mulţumim tuturor celor care au rezonat cu povestea Karinnei! Faptele voastre contează!

Formular trimis cu succes. Mulțumim!

Verifică pe email dacă totul este în regulă.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.